Om partiell lack och folie

Se till att din trycksak blir sedd
Framhäv detaljer i din design med våra premiumeffekter partiell 3D-lack och/eller guld- eller silverfolie, som ger extra iögonfallande effekt. Effekterna är lysande för att lyfta fram till exempel titlar på bokomslag, logotyper och för att skapa exklusiva detaljer i din design.

Textstorlek och avstånd
Undvik liten textstorlek vid 3D lack och folie. Effekterna flyter nämligen ut en smula och det är särskilt tydligt på bokstäver.
Vid premium-effekter rekommenderar vi inte punktstorlekar under 12 pkt. och ett avstånd till andra element på 3 mm. Säkerhetsavståndet är också gällande för avstånd till kanten och där var trycksaken ska falsas (vikas).

Särskilda krav för din tryckfil
Även om vi är stora anhängare av att det ska vara enkelt att hantera trycksaker, ställer denna typ av förädling några krav på din tryckfil. Vi har skapat en guide för hur du skapar din printfil och vad du måste vara uppmärksam på när del 3D-lack eller folie ska appliceras på ditt tryck – se det här.

Vi rekommenderar att man alltid formger omslag med särskilda effekter hos en grafiker, eftersom detta kräver arbete i både vektorgrafik och olika skikt, för att vi ska kunna garantera rätt resultat. Dock står vi alltid till tjänst för att vägleda och hjälpa till så att du får snyggast möjliga resultat från vår produktion.

Partiell 3D-lack
Lacken läggs på omslaget som en avslutande finish och kan användas för att framhäva vad som helst, både små detaljer som en logotyp på ditt visitkort eller något större. Lacken har en tjocklek på 30 micron och kan därmed kännas med fingrarna.

Partiell guld- och silverfolie
Särskilt lämplig för att framhäva logotyper och slogans, både på fram- och baksidan av dina trycksaker, men det är bara fantasin som sätter gränserna för möjligheterna.

Lägg märke till priset!
Vi har som det enda företaget i landet investerat i en digital lack- och foliemaskin, vilket innebär att de dyra startomkostnaderna, som normalt föreligger för att få dessa effekter, har försvunnit. Därmed är det värt investeringen även i små upplagor.

Allt är möjligt
Om du har frågor, eller inte hittar det du söker, vänligan kontakta vår kundtjänst på info@lasertryck.se eller ring på 08-55 11 89 54.