OM PARTIELL LACK OCH FOLIE


Se till att din mappe blir sedd
Framhäv detaljer på ditt mappeomslag och skapa extra uppmärksamhet med tre snygga effekter. Oavsett om du väljer en, två eller alla tre effekter kan du vara säker på att din mappe drar extra mycket uppmärksamhet till sig.

Partiell 3D-lack
Lacken lägges på omslaget som den sista finish, den kan användas till att framhäva vad som helst. Om det är detaljer som ett par små ”ögon” på titeln eller något större. Lacken är 30 micron i tjockleken och kan därför märkas med fingrarna.

Partiell Guld & Silverfolie
Passar särskilt bra till att framhäva boktiteln både på framsidan och ryggen av mappen, det är endast fantasin som sätter gränserna till möjligheterna.

Se priset
Vi är de enda i landet som har investerat i en digital lack och foliemaskin. Det betyder att de dyra uppstartningskostnaderna som normalt tillkommer för att få dessa effekter, har försvunnit. Därmed är det också lönsamt i små upplagor.

Särskilda krav på din tryckfil
Även om vår vision är att det ska vara lätt att handla trycksaker, så sätter detta några krav på din tryckfil. Vi rekommenderar alla som gör omslag med partiella effekter, att få hjälp med detta av en grafiker, då det både ska arbetas med vektorgrafik och med olika lager för att vi skall vara helt säkra på att få det bästa resultatet. Vi sitter alltid redo till att vägleda och hjälpa till med detta, för att du skall få det bästa möjliga resultatet från vår produktion.

Så beställer du partiella effekter på ditt bokomslag
I din tryckfil definierar du ”folie-områdena”som en speciell spot-färg med namnet guld, silver eller lack. Är du osäker, så frågar du bara efter våra experter i partiell lack och folie, så hjälper vi dig.Linda Pettersson
Partiel lak- og folieekspert
Tel. 08-55 11 89 54
lpe@lasertryck.se